Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Θωμά Κατσιαντώνη, βουλευτή της πολιτείας New Hampshire των ΗΠΑ.

«Αισθανόμαστε ως μέλη της διεθνούς κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του Ελληνισμού, μαζί μ’ εσάς», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία της ΠαΔΕΕ, που αποτελείται από ομογενείς βουλευτές, γερουσιαστές και πρώην υπουργούς, προερχόμενους από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ελβετία και τη Σουηδία.

Ο κ. Βούτσης, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά και η ευρύτερη περιοχή, επισήμανε πως «η χώρα μας είναι ίσως ο μόνος πόλος σταθερότητας μέσα στις εξελίξεις που διαδραματίζονται στη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τη μεγάλη γείτονα χώρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξελίξεις πολύ αντιφατικές που ενέχουν σοβαρούς κινδύνους. Παρά τα προβλήματα που είχαμε και έχουμε, της οικονομικής κρίσης, των προσφυγικών-μεταναστευτικών κυμάτων -ένα πρόβλημα που το έχει διαχειριστεί πάρα πολύ καλά ο ίδιος ο ελληνικός λαός- αποτελούμε πλέον σημείο σταθερότητας, παράγοντα σταθεροποίησης σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή. Συνεπώς η ανάγκη στήριξης της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα σημαντική». «Αυτό είναι κάτι στο οποίο σίγουρα όλοι σας και όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε» είπε κλείνοντας ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠαΔΕΕ, κ. Θωμάς Κατσιαντώνης, ευχαρίστησε τον κ. Βούτση για τη διαχρονική στήριξη του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού και δήλωσε πως και η εν λόγω Ένωση, που διασυνδέει και εκπροσωπεί τους εκλεγμένους σε κοινοβούλια μη ελληνόφωνων χωρών ομογενείς, θα συνεχίσει να στηρίζει και να παρέχει βοήθεια με όποιον τρόπο μπορεί στη χώρα μας.

Αθήνα 28/07/2016

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou/?press=09f95227-249f-4567-add4-a65100f937e1

Διαβάστηκε 150 φορές

Δείτε επίσης για την κατηγορία Πολιτική

Ιουνίου 08, 2017

Το πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγεται η διαμεσολάβηση

Μαΐου 29, 2017

Απεβίωσε ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Μαρτίου 04, 2017

Ερώτηση προς την Ε. Επιτροπή για την συμφωνία για το προσφυγικό υπέβαλε ο Δ. Παπαδημούλης.

Φεβρουαρίου 27, 2017

Απίστευτο πολύνεκρο τροχαίο ατύχημα προκάλεσε μία Πόρσε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.