Ερώτηση προς την Ε. Επιτροπή για την συμφωνία για το προσφυγικό υπέβαλε ο Δ. Παπαδημούλης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Απάντηση Αβραμόπουλου σε Παπαδημούλη για τις καθυστερήσεις στη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα.

Με κύριο θέμα την συμφωνία για το προσφυγικό και την καθυστέρηση μετεγκατάστασης μέχρι το 2017, όταν σε σύνολο 66.400 θέσεων σε προοπτική διετίας, μόνο 3.734 έχουν ολοκληρωθεί κατά τον πρώτο χρόνο υπέβαλε ερώτηση προς την Επιτροπή ο Δ. Παπαδημούλης καθώς επίσης ερώτησε, τι σκοπεύει να πράξει η επιτροπή με δεδομένο ότι πέραν του ότι οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών είναι δυσχερείς, αυξάνεται η ρατσιστική συμπεριφορά του ντόπιου πληθυσμού.

Στην ερώτηση αυτή απάντηση έδωσε ο κ. Αβραμόπουλος εξ ονόματος της Επιτροπής την 21η Φεβρουαρίου του 2017 η οποία έχει ως εξής:
Η 9η έκθεση σχετικά με την εγκατάσταση και την επανεγκατάσταση επιβεβαιώνει ότι οι μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα σταθεροποιήθηκαν σε 1.000 ανά μήνα. Στις 7 Φεβρουαρίου 2017 είχαν μετεγκατασταθεί 11.966 άτομα ( 8.766 από την Ελλάδα). Μολονότι αυτοί οι αριθμοί συνεχίζουν να παρουσιάζουν θετική τάση στο σύνολό τους, εξακολουθούν να υπολείπονται των στόχων που όρισε η Επιτροπή στην 8η Έκθεση, ότι δηλαδή από τον Δεκέμβριο του 2016 θα πρέπει να πραγματοποιούνται τουλάχιστον 2.000 μεταφορές για λόγους μετεγκατάστασης ανά μήνα από την Ελλάδα και από τον Απρίλιο του 2017, ο εν λόγω αριθμός θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον τις 3.000 ανά μήνα και αυτό σε περίπτωση που οι μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα τύχουν ευρύτερης υποστήριξης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Προϋπόθεση για την ενίσχυση της θετικής τάσης αποτελεί η επιτάχυνση των προσπαθειών μετεγκατάστασης, ώστε να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις που προβλέπονται στις δύο αποφάσεις του Συμβουλίου. Στην τελευταία έκθεση τονίζονται όλα τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την Ελλάδα, τα κράτη μέλη και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.
Παράλληλα με τη διαθέσιμη τεχνική και επιχειρησιακή συνδρομή, η ΕΕ παρέχει σημαντική χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα για να ενισχύσει τις ικανότητές της στον τομέα του ασύλου και της υποδοχής. Εκτός από τη χρηματοδότηση που διατίθεται στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος της Ελλάδος για το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, παρασχέθηκε επίσης σημαντική επείγουσα και ανθρωπιστική βοήθεια, ιδίως για την ενίσχυση της ικανότητας και των συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής σε όλη την Ελλάδα. Λεπτομερείς σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο της Επιτροπής.
Η Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις Ελληνικές Αρχές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες.


Πηγή: www.syriza.gr

 

Διαβάστηκε 310 φορές

Δείτε επίσης για την κατηγορία Πολιτική

Ιουνίου 08, 2017

Το πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγεται η διαμεσολάβηση

Μαΐου 29, 2017

Απεβίωσε ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Μαρτίου 04, 2017

Ερώτηση προς την Ε. Επιτροπή για την συμφωνία για το προσφυγικό υπέβαλε ο Δ. Παπαδημούλης.

Φεβρουαρίου 27, 2017

Απίστευτο πολύνεκρο τροχαίο ατύχημα προκάλεσε μία Πόρσε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.